Ford presenterar eldriven transportbil: Ford E-Transit

Ford har presenterat en helelektrisk version av den populära transportbilen Transit. Ford E-Transit erbjuds med 25 olika skåpkombinationer och kan frakta upp till 4,25 ton. Transportbilen får ett batteri på 67 kWh vilket ska ge en uppskattad räckvidd på 35 mil. Motorn på 198 kW (265 hästkrafter) har ett vridmoment på 430 Nm.

– Ford är ett ledande transportbilsvarumärket i Europa och Nordamerika. Att få bort utsläppen från transportbilsparken, i synnerhet för sista steget av leveranskedjan, ”last mile”, som växer explosionsartat, är helt avgörande för en hållbar framtid, säger Jim Farley, vd på Ford.

Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 115 kW. Det är fullt tillräckligt för att ladda E-Transit från 15 till 80 procent på strax över halvtimmen. Hemmaladdaren på 11,3 kW ger fullt batteri på omkring 8 timmar.

Bland finesserna finns unika körlägen som optimerar energianvändningen för olika förutsättningar, så som olastad körning eller körning i motorvägsfart. E-Transit kan också fungera som mobil strömkälla och leverera upp till 2300 watt för att ge ström åt verktyg och utrustning på arbetsplatsen.

Tillverkning för den europeiska marknaden kommer att ske i Turkiet. Leveranserna av Ford E-Transit ska starta i början av 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.