Ford Mustang Mach-e i långdistanstest: Oslo till Trondheim utan att ladda

Ford Norge har under de senaste veckorna testat nya Ford Mustang Mache-E på de norska vägarna. Målet har varit att sätta elbilen på prov och testa den under verkliga lokala förhållanden.

I ett av testen genomför Fords Norgechef Per Gunnar Berg också ett långdistanstest. Målet var att köra de drygt 484 kilometrarna mellan Oslo och Trondheim, utan ett endaste laddstopp. Per Gunnar kör den fyrhjulsdrivna modellen av Mustang Mach E med en räckvidd på upp till 540 kilometer i räckvidd.

– Tror du jag kommer från Oslo till Trondheim med nya Mustang Mach-E helt utan ett enda laddstopp?, frågar Per Gunnar oss tittare innan han ger sig av.

I videon nedan kan du se strapatsen. Vi får också några (partiska) kommentarer på komforten. Positivt är också att Mach-E är en väldigt rymlig elbil, med sina 191 centimeter får Per Gunnar plats utan några som helst problem.

Om du inte vill kika igenom videon för att veta svaret så avslöjar vi det här. Ja, körningen gick bra, och Per Gunnar kom fram till Trondheim centrum med 14 procent batteri kvar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.