Ford Mustang Mach-E avslöjad på förhand – så här är nya elbilen

Under några timmar råkade den amerikanska webbplatsen för den nya elbilen från Ford ligga öppen för allmänheten. Och därmed avslöjandes en hel del detaljer. Avslöjandet nådde först världen på ett fanforum för den kommande bilmodellen.

– Som alltid med alla nya lanseringar så gäller det bara att vara kreativ och logisk, säger användaren buzznwood som helt enkelt gissade sig till adressen till webbsidan. Den var helt enkelt för logisk.

Bland de tidigare officiella uppgifterna vet vi bland annat att Ford Mustang Mache-E kommer ha en räckvidd på upp till 600 km, enligt den i Sverige nyttjade körcykeln WLTP. Den amerikanska webbplatser avslöjar fem modeller, med en EPA-räckvidd från 230 miles till 300 miles. I kilometer blir detta från 370 km till 482 km, fortsatt dock i den mer stränga EPA-körcykeln som används i USA.

Först ut kommer modellen med den logiska namngivningen First Edition. Här ser vi en bil med ett något högre pris, än de modeller som lanseras senare. Ford Sverige har sagt att den första modellen ska nå Sverige under 2020, samma verkar gälla för den amerikanska marknaden.

Därefter följer modellerna Premium, Select, California Route 1 och sist en prestandamodell med namnet GT. Om alla modeller kommer till Sverige är oklart. Bland modellerna varierar utöver räckvidd också prestanda och drivning, samt också övrig utrustning.

ModellPris (USA)Räckvidd (EPA)Drift0-96 km/h
First Edition$59,900435 kmAWDCa 5 s
Select$43 895370 kmAWD/RWDCa 5 s
Premium$50 600482 kmAWD/RWDCa 5 s
California Route 1$52 400482 kmAWDCa 6 s
GT$60 500378 kmAWDCa 3 s

Vi lyckas också få en titt på interiören. Här ser vi en avskalad sådan. Bilen får två skärmar, en central skärm samt en instrumentpanel bakom ratten. I övrigt tycks bilen vara avskalad på traditionella reglage – dock inte i samma utsträckning som Tesla Model 3.

Mustang Mach-E får också ett glastak, och den observante kan möjligtvis också utskilja avsaknaden av dörrhandtag.

Officiell premiär är på måndag. Då lär vi få fler detaljer och specifikationer med svenska mått.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.