Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Ford har siktet på endast elbilar i Europa: ”Spännande och meningsfull” elbil lanseras 2023

I ett led med att förbränningsmotorn ska fasas ut i många delar av Europa till 2030 lanserar Ford sin nya strategi. Ford satsar nu fullt ut på eldrivna bilar och investerar nu motsvarande 8,3 miljarder kronor med mål att ha en första elbil som rullar av produktionslinan i 2023.

Köln kommer bli Fords nya centrum för elektrifiering. Ford har sedan tidigare inlett ett partnerskap med Volkswagen vilket gör att Ford kommer kunna tillverka elbilar på VW:s nya elbilsplattform MEB.

Det dröjer några månader innan Ford presenterar sina första modeller som kommer rulla av den Europeiska produktionslinan. Under pressträffen fick vi följande svar:

– Den första elektriska bilen kommer 2023, som vi har sagt. Vi har möjlighet att producera ytterligare elbilar på MEB-plattformen och vi kommer att dela nyheter om detta under de kommande månaderna framöver, säger Stuart Rowley, chef för Ford Europa.

– De kommer att bli spännande och meningsfulla. Inriktningen är den att när vi skalar upp tillverkningen kommer vi också att förbättra kostnaderna för att göra elbilar mer tillgängliga för fler av våra konsumenter. Precis som vi gjort under de senaste åren med våra hybrider, förtydligar Stuart när frågorna om kommande modeller fortsätter.

Ford har idag förbundit sig att hela Fords personbilsutbud i Europa kommer vara utsläppsfria elbilar eller plug-inhybrider till 2026. Till 2030 kommer alla bilar vara helt eldrivna, skriver man i ett pressmeddelande.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

Hyundai har fått problem med batterierna i elbilen Hyundai Kona Electric vilket orsakat ett 15-tal bränder, främst i Sydkorea. Nu står det klart att...

Ellastbil

Volvo Lastvagnar har länga arbetat och experimenterat med eldrivna lastbilar i stadsmiljöer. Nu startar lastbilstillverkaren ett projekt med fokus på längre transporter med tunga...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons