Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Autonoma bilar

Ford hakar på Teslas vision om autonoma taxibilar – lansering 2021

Ford planerar för fullt självkörande bilar redan till 2021. Bilarna ska vara speciellt anpassade som förarlösa taxibilar.

Ford planerar för fullt självkörande bilar redan till 2021. Bilarna ska vara speciellt anpassade som förarlösa taxibilar. Det meddelar Ford i ett pressmeddelande.

Ett liknande konceptet med självkörande som du delar med andra har Teslas Vd Elon Musk tidigare talat om. Elon är säker på att du med hjälp av den självkörande tekniken kan ställa din bil till förfogande när du inte behöver den och kommuner kan sätta in självkörande minibussar i glesbygden som idag oftast trafikeras av tomma linjebussar.

Ford planerar att dubbla sitt forskarcenter i Silicon Valley som arbetar med autonoma bilar. Idag består det av 130 medarbetare och två nya byggnader ska byggas i anslutning till centret för att kunna utöka verksamheten.

De har också slutit avtal med fyra stycken startups, som specialiserar sig på autonom teknik, artificiell intelligens och kart- och navigeringssystem.

”Ford har utvecklat och testat autonoma fordon i mer än 10 år”, säger Raj Nair, Fords vice-vd för global produktutveckling och teknisk chef. ”Vi har en strategisk fördel på grund av vår förmåga att kombinera programvara och avläsningsteknik med den sofistikerade teknik som krävs för att tillverka högkvalitativa fordon.”

Raj menar att de sitter på kunskapen som krävs för att göra autonoma fordon verklighet för miljontals människor runt om i världen. Och det redan 2010.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Kia ska bli ett ledande elbilsmärke och påskyndar nu sin omställning. Nu visar man i en första skiss upp sju av de nya elbilarna...

Elbil

De nya elsuvarna Tesla Model Y och Volkswagen ID.4 kommer till Sverige omkring årsskiftet. Men de två har mer gemensamt än så visar en...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons