Ford gör som Tesla och skapar ett spelkoncept till Mustang Mach-E

Tesla har länge paketerat sina bilmodeller med spel via infotainmentsystem. Allt från enklare pusselspel, till spel du kan spela med externa handkontroller och bilspel du spelar med bilens egna ratt och pedaler.

Nu berättar Ford att man har liknande planer på att gamifiera Ford Mustang Mach-E och andra framtida elbilar. Målet är att skapa spel som ska kunna både underhålla och utbilda förare och passagerare under längre laddstopp eller i framtiden även under färd när bilarna blir helt autonoma.

Det första konceptspelet som Ford nu visar upp visar hur spelupplevelsen kan bli en del av bilen. Ford har skapat ett Escape Room-spel där deltagarna som spioner ska följa instruktioner för att fullfölja ett uppdrag. Bilens elektriska sätena, handsfree, baklucka, luftkonditioneringssystem och strålkastare har använts som element i spelet. Dessa triggas av spelet eller av spelaren själva under spelets gång.

Spelet är ett rent koncept för tillfället men ska visa möjligheterna för framtiden. Det finns också många möjligheter bortom ett rent underhållningskoncept. Ford ser att man kan skapa en interaktiv instruktionsbok eller till och med erbjuda förarcoaching.

– Det här är lite på kul, men det har också en seriös sida, eftersom det visar precis vad som kan vara möjligt med den teknik vi har i bilar idag, säger Carsten Starke, teknisk expert på inredningsmaterial och kundupplevelse, Ford Research & Advanced Engineering, Ford av Europa. 

Spelet är appbaserat och spelas från en iOS-enhet ansluten till bilen med Apple CarPlay. Tekniken skulle i framtiden kunna öppna upp för spelutvecklare att skapa egna spel.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.