Ford fortsätter testa gränserna på sin elektriska drivlina för Mustang Mach-E – lyfter från marken på kvartsmilen

I slutet på året startar leveranserna av Fords elbil Mustang Mach-E. Den kommer i flera utföranden med varierande prestanda från 255 till 459 hästkrafter.

Ford fortsätter dock att pressa prestandan ytterligare. I somras visade man upp tävlingsversionen Ford Mustang Mach-E 1400 som producerar över 1400 hästkrafter från sju motorer. Nu gör ännu en elektrisk prototyp ett återbesök i rampljuset under namnet Ford Mustang Cobra Jet 1400.

Denna gången maxar Ford prototypen på dragstripen. I ett accelerationstest klarar prototypen de 402 metrarna (en amerikansk kvartsmil) som ingår i ett klassiskt dragrace på 8,27 sekunder. Den hinner leverera 1502 hästkrafter och nå en hastighet på 270 km/h.

– Den helt elektriska Ford Mustang Cobra Jet 1400-prototypen är konstruerad för att sträva efter höga prestandamål utan att använda en endaste droppe bensin och har slagit förväntningarna genom en intensiv test- och utvecklingsprocess. Och vi tror att den fortfarande har mer att ge, skriver Ford.

Som en jämförelse kan Tesla Model S P100D klara kvartsmilen på ungefär 10,4 sekunder. Igår kom dessutom avslöjandet att Lucid Motors elbil Air kommer klara kvartsmilen på 9,9 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.