Ford F-150 Lightning blir polisbil i USA

Ford visar upp en ny version av sin eldrivna pickup Ford F-150 Lightning som är framtagen för den amerikanska poliskåren. Med tillägget SSV (Special Service Vehicle) i namnet vill man erbjuda en riktig arbetshäst till poliskåren.

Bakom skapelsen står Fords kommersiella division Ford Pro. Idag är Ford Pro den största leverantören av bilar till de amerikanska poliskårerna med kunder i 12 000 lokala polisdistrikt.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda USA:s första elektriska polis-pickup till lokala myndigheter som kan använda bilens banbrytande teknologi för att hjälpa till att förbättra sin produktivitet, säger Nate Oscarson, Ford Pros försäljningschef.

Den eldrivna pickupen har många fördelar menar Ford. Bland annat lyfter man fram V2G-tekniken och lägre underhållskostnader.

– Pro Power Onboard kan fungera som en mobil strömkälla för att lysa upp kvällsolyckor på motorvägen, den elektriska drivlinan hjälper till att minska kostnaderna för bränsle och det planerade underhållsbehovet, fortsätter Nate Oscarson.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.