Ford Explorer i produktion vid toppmodernt elbilscenter i Köln

Idag startar tillvekrningen av nya helt eldrivna Ford Explorer vid biltillverkarens nya elbilsanläggning Ford Cologne Electric Vehicle Center i Köln. Det efter en investering på två miljarder dollar.

Ford beskriver nya Explorer som en kombination av tysk ingenjörskonst, amerikansk attityd och generös standardutrustning. På en laddning levererar den över 600 kilometer i räckvidd från ett batteri på 77 kWh. Priserna för basmodellen med detta batteriet startar på 539 900 kronor.

– Att se fabriken i Köln som grundades 1930 förvandlas till en toppmodern produktionsanläggning för elbilar är inget annat än fantastiskt. Produktionsstarten av den nya helelektriska Explorer markerar början på en ny era för Ford i Europa, säger Kieran Cahill, Vice President, Manufacturing, Ford in Europe and International Markets Group.

Det nya elbilscentret i Köln är utrustat med AI, självlärande maskiner och mer än 600 nya robotar som utför svetsning, skärning, målning och fixering. Ford lovar en produktion som levererar helt ny generation av elbilar i Europa. Anläggningen har bland annat en ”digital tvilling” som övervakar och hjälper produktionslinjeoperatörer att snabbt optimera produktionen och kvalitén.

– Genom att övervaka och kontrollera varje steg i tillverkningsprocessen kommer Ford att uppnå oöverträffade kvalitetsnivåer för våra kunder, säger Rene Wolf, VD för Ford-Werke GmbH.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.