Ford dumpar priserna på Mustang Mach-E och ökar produktionen

Genom en uppdaterad och effektiviserad leverantörs- och produktionskedja kan Ford nu öka produktionen av Mustang Mach-E. I samband med det kan Ford också sänka priserna. I Sverige sjunker priserna med upp till 95 000 kronor.

– Då vi nu kan producera fler elbilar ger det oss möjligheten att minska våra kunders väntetider, erbjuda konkurrenskraftiga priser och fortsätta arbeta för att ge våra kunder en oöverträffad ägarupplevelse, säger John Hurtig, vd Ford Sverige. 

ModellTidigare prisNytt pris
Base RWD
Standard Range
629 900 kr579 900 kr
Premium AWD
Standard Range
754 900 kr669 900 kr
Premium AWD
Long Range
834 900 kr739 900 kr

Sedan lanseringen för två år sedan har Ford Mustang Mach-E producerats i 150 000 exemplar. Ford har säkrat tillgången på batterier och råmaterial för att kunna skala upp produktionen av alla eldrivna modeller in personbils- och transportbilssegmentet under 2023. Att kunna öka produktionen är en viktig milstolpe för Ford som siktar på en total elbilsproduktion om 600 000 enheter årligen till slutet av 2023 och två miljoner årligen till 2026.

I Sverige har det registrerats 4100 Mustang Mach-E sedan lanseringen. Ford Sverige berättar också att modellen lockat till sig många nya kunder, 80 procent av kunderna kommer från andra bilmärken.

Billigare modell på gång

Ford har dessutom en ännu billigare version av Ford Mustang Mach-E på gång. Den använder sig av den billigare batteritekniken LFP. Den varianten kommer till Sverige senare under 2023.

Utöver ett lägre pris kännetecknas LFP-batteriet av bättre hållbarhet, färre sällsynta jordartsmetaller och dessutom förbättrad snabbladdningskapacitet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.