Ford dubblar satsningen på elbilar – suvar, pickuper och transportbilar

När Ford redovisade sitt årsresultat igår visade det sig vara betydligt bättre än väntat. Samtidigt meddelade Ford att man nu också ökar sina investeringar och satsning på elbilar. Därmed gör Ford som närmsta konkurrenten GM som också nyligen valde att tänka om och satsa ännu mer på elbilar.

I ett pressmeddelande står det att läsa att Ford beslutat om att nästintill dubbla investeringarna på elbilar, jämfört med vad man tidigare planerat för. Totalt kommer Ford investera motsvarande 250 miljarder kronor till 2025 på just elbilar.

– Omställning hos Ford händer nu och likaså vår roll i elbilsrevolutionen och utvecklingen av autonoma fordon. Vi kommer ge våra kunder uppkopplade eldrivna suvar, kommersiella fordon och pickuper, skriver Ford-chefen Jim Farley i samma pressmeddelande.

Ford håller just nu på att skala upp tillverkningen och leverera elbilen Ford Mustang Mach-E. Därefter kommer vi att få se en eldriven Ford Transit och längre fram också en eldriven version av Fords populära pickup F-150.

– Vi accelererar alla våra planer – övervinner hinder, ökar batterikapaciteten, förbättrar kostnaderna och ska få fler elbilar i vår planering. Människor svarar på vad Ford gör idag, inte någon annan dag, fortsätter Jim Farley.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.