Ford Capri är tillbaka – nu som elbil med prislappen 514 900 kronor

Ford Capri är tillbaka. Denna gången som elbil och kanske dessutom i ett utmanade format. Nya Capri tar nämligen formen av en suvcoupé, något helt olikt mot den ikoniska originalet. Den 4,63 meter långa eldrivna Capri ska ta det ikoniska Capris-arvet vidare ”in i en digital och elektrifierad tidsålder”.

I samband med premiären idag öppnar Ford Sverige också orderböckerna. Det med en prislapp på 564 900 kronor för Capri med det största batteripaketet och bakhjulsdrift, och 614 900 kronor för Capri med fyrhjulsdrift. Senare under året kommer också en Standard Range-modell med bakhjulsdrift som startar på 514 900 kronor.

Capri Long Range med bakhjulsdrift kommer erbjuda en räckvidd på 627 kilometer, medan det fyrhjulsdrivna alternativet levererar en räckvidd på 592 kilometer. Den förstnämnda kommer med en motoreffekt på 210 kW (286 hk) och det fyrhjulsdrivna alternativet levererar 250 kW (340 hk). Den senare klarar 0 till 100 km/h på 5,3 sekunder.

Snabbladdning kommer vara möjligt med upp till 185 kW. Att ladda från 10 till 80 procent ska vara möjligt på 26 minuter. AC-laddning på 11 kW är standard.

Kommer sticka ut

– Med nya Capri har vi omvandlat en ikon och tillfört mer själ till elbilsmarknaden. Här möts dåtid och framtid i en elbil som är extremt rymlig, praktisk och med en rejäl dos attityd, med en av de bästa räckvidderna på marknaden. Vi är glada att kunna öppna för beställningar av denna bil på den svenska marknaden, säger John Hurtig, VD för Ford Sverige.

Ford lovar att Capri kommer att sticka ut. Bland annat kommer den erbjudas med ett gäng fräsiga färger så som Vivid Yellow och Blue My Mind. Dessutom finns den även i färgerna Agate Black, Frozen White, Magnetic Grey och Lucid Red.

FordFord Capri kommer också med ett rejält tilltagaget bagage med en stor öppning. Det rymmer 572 liter upp till ryggstödets överkant. Med baksätena nedfällda har du upp till 1510 liter utrymme till ditt förfogande.

I mittkonsolen gömmer sig Fords 17-liters Mega Console – ett låsbart fack för att gömma exempelvis en pekskärm eller en mindre laptop.

De första kundleveranserna kommer att starta i början av 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.