Följ premiären av Volvo XC40 Recharge – nya elbilen från Volvo

Volvos vision om att ladda direkt från lyktstolpen.

Här ser du premiären av Volvos nya elbil. Elbilen får namnet Volvo XC40 Recharge och är en av många bilar i Volvos elektrifierad utbudet av både helelektriska bilar och hybridbilar som ska komma i framtiden.

Sändningen startar idag klockan 18.30 och du kan se den i spelaren nedan. (Om spelaren inte funkar kan du även se den live här).

Livesändning Volvo XC40 Recharge

Recharge blir samlingsnamnet för Volvos elbilar

XC40 Recharge är den första bilen i Volvo nya modellserie Recharge. Det nya namnet blir samlingsnamnet för alla laddbara Volvo-bilar med helt elektrisk och laddhybrid-drivlina.

– Vi transformerar vårt företag genom konkreta åtgärder, inte symboliska löften, säger Håkan Samuelsson, koncernchef och fortsätter: ”På Volvo kommer vi därför att ta itu med vad vi kontrollerar, vilket är både vår verksamhet och avgasutsläppen från våra bilar.”

Kuriosa: Redan 2008 i samband med lanseringen av konceptelbilen Volvo C30 som elbil, kallade man denna för Volvo Recharge Concept.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.