Följ överlämningen av de första Tesla Model 3 – allt du behöver veta

Förberedelser och scenbygge inför överlämningen pågår. Kollage av foto: Elon Musk/Twitter

Scen- och kulissbygget pågår för fullt inför överlämningen av de första produktionsklara Tesla Model 3, så imorgon lördag är det dags att ställa väckarklockan på 5.45 svensk tid. Tesla kommer då att lämna över 30 stycken Model 3 i Fremont, Kalifornien.

Du kommer kunna följa eventet live på Tesla.com – och kunna ta del av löpande rapportering här på Allt om Elbil.

Bil nummer 1 kommer lämnas över till Elon Musk själv. Egentligen var det Teslas styrelseledamot Ira Ehrenpreis som köpte köplats ett och den första bilen, men Ira gav den till Elon i 46-årspredent. De övriga bilarna kommer att lämnas över till anställda och utvalda Teslaägare.

I augusti kommer sedan ytterligare 100 bilar lämnas över till sina nya ägare. Produktionstempot kommer sedan snabbt öka, för att nå upp till 10 000 tillverkade bilar i veckan.

Guldregn över Kalifornien

Nyligen blev det också klart att Model 3 innefattas av den miljöbilspremie som innevånare i Kalifornien kan nyttja. Således landar prislappen på en Tesla Model 3 för de boende i Kalifornien på låga 200 000 kr ($25 000), det rapporterar Elbilen i Sverige.

Allt om Elbil rapporterar från eventet

Och du, om du hellre vill sova ut imorgon, så är det lugnt. Vi på Allt om Elbil kommer nämligen samla in allt som är värt att veta: Fler bilder, mängder av videosnuttar, svenska priser, fler leveransdatum, och ytterligare specifikationer är sådant vi hoppas på att få ta del av.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.