Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Följ med på den virtuella premiären av elbilen Skoda Enyaq – idag 19.00

Idag 19.00 är det världspremiär för Skodas nya familje-elbil Skoda Enyaq iV. Premiären går att följa online i videospelarna längre ner i den här artikeln. Den går att se i traditionellt videoformat men också i ett mer interaktivt 360-gradersformat.

Sedan tidigare har Skoda presenterat vissa av de tekniska detaljerna kring Enyaq. Dessutom har vi fått se skissbilder på exteriören och interiören. Nu lyfter Skoda locket helt och hållet och visar oss bilen i sin helhet. Samtidigt som premiären öppnar också bilkonfiguratorn på Skoda hemsida.

Uppdatering: Premiären är avslutad, videon är nu en repris. Vi har sammanfattat premiären och samlat ihop allt vi vet om Skoda Enyaq här.

Premiären går att se direkt i videon nedan:

Alternativ video, med 360 gradersvy.

Stort intresset för Enyaq

Instegsmodellen av Skoda Enyaq som lanseras i Sverige kommer ha ett batteri på 62 kWh, 180 hästkrafter och en räckvidd på 380 kilometer. Modellen med det största batteriet på 82 kWh får 205 hästkrafter och en räckvidd på upp till 500 kilometer. Dessutom kommer en prestandamodell som levererar 306 hästkrafter där 0-100 km/h görs på 6,2 sekunder.

Redan innan premiären har intresset för Skoda Enyaq varit stort. I Sverige har man tagit emot över 4 500 förbokningar.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I slutet på april var det premiär för nya fyrhjulsdrivna ID.4. Nu öppnar Volkswagen orderboken för det nya tillskottet. Modellen får tilläggsbeteckningen GTX och...

Elbil

I helgen har Elon Musk medverkat i den populära humorshowen Saturday Night Live som spelas in i New York. Samtidigt som Elon gästade stortstaden...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons