Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Audi gör sig redan med att bredda sitt sortiment av elbilar. Efter lanseringen av SUV:en Audi e-tron blickar Audi framåt. Under november är det premiär för Audi e-tron Sportback. En systermodell till den större SUV:en men i coupe-utformning.

Bilen ska precis som sin systermodell byggas i den koldioxidneutrala anläggningen i Bryssel. Svensk lanseringen för e-tron Sportback är våren 2020. Exakt prestanda har Audi ännu inte avslöjat – men troligtvis kommer den ligga nära i prestanda med SUV:en e-tron, med exempelvis 400 km räckvidd.

Audi e-tron Sportback

Mer sportig Audi-elbil under 2020

Pressbilder: Audi

Under 2020 kommer sedan nästa elbil från Audi presenteras. Det är Audi e-tron GT som utvecklas av Audi Sport. I konceptform levererar de dubbla motorerna 590 hästkrafter, det ska ta bilen från 0-100km/h på 3,5 sekunder. Batteriet på 95 kWh ska ge omkring 40 mils räckvidd. Bilen är utvecklad i nära samarbete med Porsche och nyttjar bland annat Porsche Taycans 800 volts-system, som ska göra att bilen kan laddas upp till 80% på 20 minuter vid en laddstation som levererar 350 kW.

Audi Q4 e-tron, med MEB-plattformen

Därefter kommer Audi göra sig redo att presentera en mindre SUV. Audi Q4 e-tron är en av de första kompakta modeller man kommer leverera via den koncerngemensamma plattform MEB.

– Med elbilens fördelar är exteriören storleksmässigt jämförbar med en Audi Q3 medan interiören snarare ger utrymmen som i en Audi Q5, skriver Audi.