Flera nya elbilar från Audi lanseras snart

Audi gör sig redan med att bredda sitt sortiment av elbilar. Efter lanseringen av SUV:en Audi e-tron blickar Audi framåt. Under november är det premiär för Audi e-tron Sportback. En systermodell till den större SUV:en men i coupe-utformning.

Bilen ska precis som sin systermodell byggas i den koldioxidneutrala anläggningen i Bryssel. Svensk lanseringen för e-tron Sportback är våren 2020. Exakt prestanda har Audi ännu inte avslöjat – men troligtvis kommer den ligga nära i prestanda med SUV:en e-tron, med exempelvis 400 km räckvidd.

Audi e-tron Sportback

Mer sportig Audi-elbil under 2020

Pressbilder: Audi

Under 2020 kommer sedan nästa elbil från Audi presenteras. Det är Audi e-tron GT som utvecklas av Audi Sport. I konceptform levererar de dubbla motorerna 590 hästkrafter, det ska ta bilen från 0-100km/h på 3,5 sekunder. Batteriet på 95 kWh ska ge omkring 40 mils räckvidd. Bilen är utvecklad i nära samarbete med Porsche och nyttjar bland annat Porsche Taycans 800 volts-system, som ska göra att bilen kan laddas upp till 80% på 20 minuter vid en laddstation som levererar 350 kW.

Audi Q4 e-tron, med MEB-plattformen

Därefter kommer Audi göra sig redo att presentera en mindre SUV. Audi Q4 e-tron är en av de första kompakta modeller man kommer leverera via den koncerngemensamma plattform MEB.

– Med elbilens fördelar är exteriören storleksmässigt jämförbar med en Audi Q3 medan interiören snarare ger utrymmen som i en Audi Q5, skriver Audi.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.