Flera har fått provåka Jaguars satsning på elbil

Bild: Instagram / @jonnylieberman

Nästa år lanserar Jaguar sin första elbil som kommer gå under namnet I-Pace. Nu kommer allt fler rapporterar från folk som fått provåka den nya elbilen. Gemensamt för alla som fått åka med bilen är att de fått tillåtelse att dela med sig en bild i sociala medier på en kraftigt maskerad version av bilen.

Den enda kommentaren de fått lämna är att bilen kommit från en faktiskt produktionslina. Den kommentaren tyder på att Jaguar tycks vara redo för lanseringen nästa år. Sedan tidigare vet vi också att Jaguar har spelat in reklamfilmer för bilen.

Jaguari I-Pace kommer att ha en motor på 90KWh vilket ska ge en räckvidd på 50 mil. Bilen utrustas med två elmotorer som ska ge 400 hästkrafter.

Snabbladdning till 80 procent ska ske på 90 minuter. Prislappen tros land på närmre en miljon svenska kronor. Troligtvis får vi veta mer vid bilsalongen i Detroit i januari – där I-Pace lär blir en av många stora lanseringar.

Prototyp av I-Pace från Los Angeles Motor Show. Foto: Jaguar USA
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.