Fler elbilar från Kia – första skissen på sju nya modeller

Kia ska bli ett ledande elbilsmärke och påskyndar nu sin omställning. Nu visar man i en första skiss upp sju av de nya elbilarna i olika segment som ska lanseras fram till 2027.

– Kia har sålt mer än 100 000 elbilar i världen sedan introduktionen av den första massproducerade modellen, Kia Ray EV 2011, säger Ho Sung Song, President och Vd för Kia Motors.

– Sedan dess har vi introducerat fler elbilar och presenterat planer för att påskynda denna process för de kommande åren. Genom att fokusera vår verksamhet på elektrifiering siktar vi på att elbilar ska stå för 25 procent av vår totala globala försäljning till 2029.

Tidigare koncept-elbil från Kia – 500 km räckvidd

I strategin ”Plan S” som presenterades tidigare i år kommer modellutbudet bestå av 11 elbilar till 2025 (de befintliga modellerna inräknade). Under samma period siktar Kia på att elbilar ska stå för 20 procent av märkets totala försäljning i Sydkorea, Nordamerika och Europa.

Under nästa år lanseras den första elbilen i den nya satsningen. Modellen går under det interna namnet CV och Kia beskriver den som en bil med högpresterande kör- och laddningsegenskaper. CV kommer också visa en ny designinriktning för Kia som ska symbolisera märkets övergång till ett elbilsmärke.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.