Fler bevis på att batterierna håller i elbilar

Chevrolet Bolts batteripack

Vi rapporterade i början av veckan att norska motorjournalister inte oroar sig för att elbilars batterier blir dåliga med tiden. Då i bevis av Tesla-taxibilar som rullat långt över 20 000 mil.

Nu fortsätter bevisa rulla in. Rapporter från USA, där storsäljaren och hybridbilen Chevrolet Volt (i europa Opel Ampera) som sålt i närmare 117 000 exemplar, pekar på att bilens batteripaket står sig riktigt bra med tiden.

Några ägare börjar komma upp i närmare 50 000 mil på sina bilar som rullat sedan 2010 utan någon större nedsättning i den elektriska kapaciteten.

General Motors rapporterar i samband med en pressträff  på en av sina batterifabriker att de själva är förbluffade över hur länge batterierna visat sig hålla. Ännu har de inte haft ett enda garantiärende där de varit tvungna att byta batterier på grund av kapacitetsförlust.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.