Fler än 30 000 har förhandsbokat Volkswagen ID.3 – nu är 1st Edition slutsåld

Strax före den officiella avtäckningen av Volkswagen ID.3 meddelar Volkswagen att förstautgåvorna av den kommande elbilen redan är uppbokade. I våras öppnade VW upp för förhandsbokningar, där den intresserade la en handpenning på 10 000kr för en plats i produktionskön.

För det erbjuds man möjligheten att köpa en specialutrustad förstagångsmodell av Volkswagen ID.3 i den första produktionsvågen av bilar. Totalt erbjöd Volkswagen 30 000 köplatser, som nu alla är slut.

− Vi märker av ett mycket stort intresse för vår nya elbil ID.3 och gläds åt att Sverige är ett av de länder som har flest förbokningar av lanseringsmodellen. Det bådar verkligen gott för vår ambition att elektrifiera Sverige! säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

De som köpt en köplats kommer få mer information under hösten och våren om hur de omvandlar sin köplats till en bindande beställning. Leveranser av Volkswagen ID.3 1st Edition kommer sedan ske under mitten av 2020.

− Folk som fortfarande är intresserade av en ID.3 1st Edition eller en tidig ”vanlig” ID.3 bör fortfarande registrera sig hos oss. Våra marknader har väntelistor för potentiella köpare. Erfarenheten indikerar att det fortfarande kan finnas någon rörelse på väntelistan fram till tidsfristen för bindande order, säger Jürgen Stackmann vid Volkswagen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.