Fler än 10 000 förbokade nya elbilen Volkswagen ID.3 på 24 timmar

I onsdags öppnade förbokningen, mot 10 000kr, på den första elbilen i Volkswagens nya familj ID. Redan efter 24 timmar kunde man räkna hem 10 000 förbokade bilar av Volkswagen ID.3 1ST.

Även Volkswagen i Sverige upplever en rush: ”Vi är överväldigade! Sverige är ett av de länder i Europa där intresset är allra störst”, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Volkswagen Sverige delar inte med sig av några exakta siffror om hur många exemplar av de 10 000 är bokade i Sverige. Men med all säkerhet är våra norska grannar värst, och där uppger norska DN att det förbokats flera tusentals VW ID.3 i Norge.

Produktionen börjar rulla igång

Produktionen av Volkswagen ID.3 ska påbörjas i höst i Zwickau, med första leveranserna i mitten på nästa år. Redan nu har man dock tillverkat 200 för-seriebilar. 2 800 av 8 000 tilltänkta anställda har redan påbörjat sin utbildning för tillverkning av Volkswagens nya elbilar. Målet är att tillverka 1500 elbilar om dagen i slutet på 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.