Fiskers räddningsplaner spricker – blir inget samarbete

Det har stormat rejält om elbilstillverkaren Fisker de senaste veckorna. I samband med den senaste kvartalsredovisningen berättade ledningen att man var i akut behov av ny finansering för att klara sig året ut.

Hoppet låg bland annat på ett möjligt samarbete med en stor biltillverkare – som i ett senare skede genom obekräftade uppgifter uppgavs vara Nissan. Tillsammans skulle de förverkliga Fiskers pickup-koncept Alaska/Kayak.

Nu meddelar Fisker i ett uttalande att man tagit emot ett meddelande från den stora biltillverkaren om att man avbryter de fortsatta förhandlingarna. Därmed står det klart att det inte blir något samarbete.

Fisker meddelar att man överväger andra ”strategiska alternativ”. Det inkluderar bland annat ”omstruktureringar inom eller utanför domstol”, kapitalmarknadstransaktioner, återköp och potentiella aktieemissioner.

– Dessa alternativ innebär betydande osäkerheter, och det kan inte finnas någon garanti för att någon av dessa diskussioner kommer att bli framgångsrika eller att några medel kommer att vara tillgängliga för företaget under åtagandet, lyder Fiskers uttalande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.