Här är färdiga designen på prisvärda elbilen Fisker Pear

Fisker visar nu upp de första tydliga bilderna på designen på den kommande elbilen Fisker Pear. Även om bilderna råkar vara något lågupplösta så ser vi tydligt designdragen.

Målet är att Fisker Pear ska bli en prisvärd elbil med ett riktpris på under 30 000 dollar. Den planerade lanseringen och produktionsstarten är satt till nästa år. Fisker har höga produktionsmål och till 2027 ska man skala upp den årliga produktionsvolym till en miljon bilar.

Fisker bekräftar att det är skisserna på den produktionsklara modellen som vi nu får se. Bak ser vi en tydlig ljussignatur som består av en kontinuerlig ljusslinga som sveper runt bakrutan. Bromsljuset sitter i överkant ovanför rutan.

Ljuset fram känner vi igen från Fisker Ocean. Fisker vill förmedla en kraftfull och bred hållning. Sittpositionen ska vara hög och upprätt, men bilen i sig ska ändå vara aerodynamiskt utformad. Pear har redan genomgått omfattande tester i vindtunnel med bra resultat.

Testerna visar att vi kan förvänta oss en räckvidd på upp till 480 kilometer i toppmodellen med det största batteriet.

Tillverkningen kommer initialt först att starta i USA i samarbete med Foxconn. På sikt kan det också bli aktuellt att producera modellen i Europa.

Pear rullar på vägarna

Prototyper av Fisker Pear har redan synts till på vägarna i USA. De bilarna är maskerade men visar till stor del hur modellen kommer se ut. En sådan spaning kan du se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.