Fisker skruvar upp produktionen av Ocean – för nya leveranser i Sverige

Fisker fortsätter nu att snabba upp produktionstempot för sin första elbil Fisker Ocean. Under gårdagen delade Fisker med sig i en rapport att man hittills byggt 3123 exemplar av suven.

Just nu är Fisker uppe i ett produktionstempo om 180 bilar om dagen. Under kvartal fyra i år ska det skruvas upp till 300 exemplar. Målet är att leverera nästa omgång bilar till väntande kunder i Sverige men även andra delar av Europa, USA och Kanada under oktober.

– Våra kunder och reservationsinnehavare är alltid vår prioritet, och vi tackar alla för deras tålamod när vi påbörjar upptrappningen av den dagliga produktionen av Fisker Ocean denna månaden och under fjärde kvartalet, säger styrelseordförande och VD Henrik Fisker.

Fisker fortsätter också att etablera nya showrooms värden över parallellt med att man trappar upp produktionen. En första så kallad Fisker Lounge öppnar i Stockholm inom kort.

Ny bättre mjukvara

Fisker berättar också att den nya omgången med bilar är den första som får en helt ny version av Fiskers mjukvara. Den inkluderar en hel del förbättringar som de första kunderna som tog leverans strax innan sommaren inkom med.

Fisker nämner bland annat en optimerad klimatkontroll som också ska förhindra att imma uppstår inuti kupén. Den inkluderar också förbättringar till bilens prestandan och ökar stabiliteten i systemet. Den har också fått bättre system för självdiagnostik och en förbättrad upplevelse för framtida trådlösa uppdateringar.

Fisker Ocean tillverkas av Magna Steyr i Österrike. Den är för tillfället den suv på marknaden som erbjuder längst räckvidd, upp till 707 kilometer (WLTP).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.