Fisker gör som Nio och satsar på batteribyten i Fisker Ocean

Att byta batteriet i sin elbil som alternativ till att ladda vid en snabbladdare är bara något som den kinesiska elbilstillverkaren Nio anammat på stor skala. Men nu ska också nystartade Fisker satsa på snarlik teknik.

Från första kvartalet 2024 kommer Fisker att leverera elbilen Ocean med möjligheten till batteribyten. Det hela görs genom ett partnerskap med företaget Ample och de två företagen ska dela på vinsterna från batteribytet.

För Fiskers del följer det helt i linje med företagets ambitioner att skapa en av världens mest hållbara bilar, och man ser det också som en möjlighet att på sikt locka till sig fler kunder framöver.

– Vårt partnerskap med Ample kommer att göra det möjligt för oss att bredda fordonsanvändningen för våra kunder. Vi är glada över att kunna erbjuda Amples innovativa batteribytessystem, vilket kommer att ge en ny nivå av överkomliga priser till Fisker Ocean och potentiellt till de andra fordon vi avser att lansera på marknaden i framtiden, säger Henrik Fisker, VD för Fisker.

Den huvudsakliga målgruppen för Fisker Ocean med batteribyte är vagnparksägare som hyrbilsfirmor, bilpooler och taxifirmor. Det kommer göra det enklare för företagen att ladda upp bilarna och minska ställtiderna, enligt Fisker.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.