Fisker om konkursrykten: Nya affärsmodeller och samarbeten

Det har stormat kring elbilstillverkaren Fisker. Företaget själv berättade i slutet på februari att man behövde nytt kapital, och att man dessutom såg möjligheter att öppna upp för samarbeten med andra biltillverkare.

– På den strategiska fronten förhandlar Fisker med en stor biltillverkare om en potentiell transaktion som kan innefatta en investering i Fisker, sa bolagets VD Henrik Fisker då.

Sedan dess har Wall Street Journal publicerat en artikel om att Fisker har anlitat en omstruktureringsrådgivare för att hjälpa till med en eventuell konkursansökan. Nu väljer Fisker att kommentera uppgifterna men betonar ”att man vanligtvis inte kommenterar rykten och spekulationer”.

– Fisker arbetar ofta med externa rådgivare för att hjälpa till att hantera sin verksamhet och hjälpa till med att utveckla och genomföra strategier. Fisker fokuserar på att skaffa ytterligare kapital och engagera sig i ett strategiskt partnerskap med en stor biltillverkare, skriver Fisker.

– Företaget fortsätter också sin övergång till en återförsäljarmodell i både Nordamerika och Europa. Ledarteamet har laserfokus på dessa utmaningarna, avslutar Fisker.

Detta hoppas Fisker på

Fisker Inc är alltså ett företag i förändring, och det är därför man tagit in nya rådgivare. Hoppet framåt för Fisker är det planerade partnerskapet med en biltillverkare. Det har ryktats om att det handlar om Nissan med ett gemensamt mål att förverkliga pickupen Kayak/Alaska.

Den andra delen är en tidigare initierad plan att sätta upp en återförsäljarmodell, något som Fisker berättade om i början av året. Fler än 120 potentiella återförsäljare i Nordamerika och Europa ska ha uttryckt sitt intresse för att sälja Fiskers bilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.