Fisker Ocean lever upp till hajpen

Fisker Ocean har blivit en snackis. Den är med sin WLTP-räckvidd på 707 kilometer den elbil som har längst räckvidd på marknaden i segmentet SUV:ar. Under flera år har vi också kunnat följa med i utvecklingsarbetet fram till lanseringen strax innan sommaren i år.

Så hur lever denna uppstickaren, som tillverkas i Österrike, upp till hajpen? Uppenbarligen väl, enligt Jack Scarlett från brittiska Fully Charged som provkört elbilen.

– Det finns inget i den här prisklassen som ger dig så mycket utrymme, praktiska egenskaper och stil. Det här Fisker Ocean, hajpen är verklig, säger Jack.

– Det är så underbart att se ett bilmärke med hållbarhet i kärnan. De bygger så miljövänliga bilar som möjligt, de visar alla andra hur det går till och de gör det med en riktigt rolig typ av robust utomhuspersonlighet som verkligen är väldigt tilltalande.

Provkörningen får vi hänga med på i videon nedanför:

Toppmodellen Fisker Ocean Extreme har ett batteri på 106,5 kWh och en räckvidd på upp till 707 kilometer, är fyrhjulsdriven med en total motoreffekt på 564 hästkrafter. Priserna startar på 755 000 kronor.

Framöver kommer också en basmodell med ett batteri på 75 kWh och en räckvidd på 440 kilometer. Den blir framhjulsdriven med en motoreffekt på 275 hästkrafter och det med ett baspris på 450 000 kronor i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.