Fisker Ocean får en officiell räckvidd på 707 kilometer

Elbilen Fisker Ocean kommer i flera olika varianter. Toppmodellen Extreme har nu fått en officiell WLTP-räckvidd och den är imponerande lång och betydligt längre än det som Fisker först kommunicerat.

Fisker Ocean Extreme får enligt WLTP en räckvidd på 707 kilometer på en laddning. Det är den längsta räckvidden bland alla suvar tillgängliga på marknaden. Och en bra bit över de 630 kilometer som Fisker först kommunicerade.

– Från början planerade vi att Fisker Ocean skulle leverera högsta nivå av design, hållbarhet, innovation, användbarhet, och räckvidd. Vi skapade ett fantastiskt fordon för fem passagerare erbjuder våra köpare räckvidd, förtroende och bekvämlighet i varje resa. Det här är en viktig milstolpe för alla på Fisker, och vi är glada över att intervallet överstiger våra ursprungliga beräkningar, säger Henrik Fisker, märkets grundare.

Som ett exempel nämner Fisker att elbilen skulle kunna klara sträckan Stockholm till Malmö på en enda laddning.

Fisker Ocean Extreme är fyrhjulsdriven med två motorer som tillsammans levererar 550 hästkrafter. Modellen ska klara 0 till 100 km/h på 3,6 sekunder. De svenska priserna startar på 755 000 kronor.

Utöver Ocean Extreme planerar Fisker också för två andra varianter. En lägre utrustad Ocean Ultra med ett pris på 615 000 kronor samt basmodellen Ocean Sport med 275 hästkrafter och ett instegspris på 450 000 kronor. Någon officiell WLTP-räckvidd för dessa är inte klar men Fisker siktar på 610 respektive 450 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.