Fisker kanske ökar produktionen av el-suven Ocean – stort intresse

Intresset för Fiskers första elbil Ocean är stort. Så stort att Fisker överväger att utöka produktionskapaciteten. Det ursprungliga målet är att producera 50 000 bilar om året.

Produktionen ska starta i november i år, och redan idag har företaget fler än 58 000 förhandsbokningar (inklusive flera beställningar). Mot slutet av det här året räknar Fisker med att ha fått 80 000 förhandsbokningar.

Fisker Ocean ska tillverkas Hos Magna i österrikiska Graz. Efter det stora intresset överväger Fisker också att starta en parallell produktion av Fisker Ocean i USA. Det framgår av ett pressmeddelande som Fisker publicerat.

– Entusiasmen vi ser världen över för Fisker Ocean är inget annat än ödmjukande. Med hjälp av vår partner Magna rullar just nu testbilar av produktionslinan i Graz. Där arbetar vi med att utöka produktionsvolymen. Det utöver den nuvarande prognosen på 50 000 enheter per år, säger VD Henrik Fisker.

– Vi kollar också på att expandera verksamheten för att möta den växande efterfrågan. Det inkluderar också att överväga tillverkning i USA, fortsätter Henrik Fisker.

Produktionen av Fisker Ocean ska starta den 17 november. Henrik Fisker har också meddelat att han i september ska besöka fabriken för att kolla in förseriebilarna inför produktionsstarten.

Toppmodellen Fisker Ocean Extreme kommer erbjuda upp till 630 kilometer i räckvidd, fyrhjulsdrift och ska leverera 550 hästkrafter. I Sverige har den fått ett riktpris på 715 000 kronor. Senare kommer också en motorsvagare och billigare instegsmodell. Ocean Sport har en räckvidd på 450 kilometer, 275 hästkrafter och ska kosta runt 450 000 kronor.

Nyligen visade Fisker upp Ocean vid Pebble Beach i Kalifornien. Här kommer ett videoinslag från det som ger oss en närmare titt på den kommande elbilen:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.