Film visar när Porsche vintertestar sin kommande elbil

I januari kunde vi visa bilder på när Porsche vintertestar sin kommande elbil. Nu finns det också en film från vintertesterna. Den maskerade bilen är utan tvekan baserad på konceptbilen Mission E som rullar runt på vägarna i norra Sverige, tillsammans med andra prototyper från Porsche.

Den tungt maskerade bilen är till och med utrustad med avgasrör, men det som avslöjar bilen är befrielse från en högt mullrande fossilmotor.

Se filmen här:

Det vet vi om Mission E

Porsches första elbil kommer utrustas med snabbladdning, där bilen ska kunna laddas till 80% på 15 minuter. Tillverkning ska påbörjas 2019 och den kommer kosta omkring 800 000 kr, och därmed bli en direkt utmanare till Tesla Model S.

Räckvidd på omkring 50 mil och 0-100 på 3,5 sekunder är andra nyckeltal. Bilen kommer att tillverkas i en helt ny fabrik med en kapacitet på 20 000 bilar om året. Modellen kommer sedan följas av en terrängvariant, Mission E Cross Turismo som avtäcktes i veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.