Fiat planerar elbil för 25 000 euro: El-Panda visas i juli 2024

Koncept på elbil från Fiat.

Fiat 500e är en av de billigare elbilarna som finns på marknaden idag. För en bit under 400 000 kronor får man en kompakt stads-elbil i en stilig förpackning med en räckvidd runt 32 mil. Men det är inte billigt nog och nu agerar koncernbolaget Stellantis.

Stellantis planerar nu att lansera en ny elbil inspirerad av Fiat Panda och det med ett lågt riktpris på under 25 000 euro (290 000 kronor). Modellen ska vara enkel och utan onödiga kostnadsdrivande inslag.

– Det finns ett verkligt behov av mer överkomliga elbilar, kommenterar Fiatchefen Olivier Francois. För Fiat och Stellantis handlar det om att möta konkurrensen från bland annat Kina, men också att ge ett svar på södra Europas billigaste elbil Dacia Spring.

Enligt Fiatchefen är den nya el-Pandan också ett svar på Renault Zoe-efterträdare Renault 5 som har premiär nästa år. Även den spås landa i ett lägre prissegment än vad Renault kunnat erbjuda tidigare.

Vid sidan av den nya elbilen från Fiat kommer Stellantis också lansera en ny budgetelbil från Citroen. Det är Citroen e-C3 som har premiär i början av nästa år. Även den har fått ett riktpris på under 25 000 euro. Det är väldigt sannolikt att el-Pandan kommer dela en hel del synergier med e-C3 enligt Olivier Francois.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.