Fiat 600e kommer som prestandamodell från Abarth

I somras pumpade Fiat upp sin minsta elbil 500e till en större elbil vid det logiska namnet 600e. Det hela blir en betydligt rymligare modell än den lilla minstingen 500e och får en helt ny drivlina från Stellantis-koncernen.

Nu är det klart prestandadivisionen Abarth kommer lägga beslag på Fiat 600e, precis som man gjort med minstingen 500e. I Fiat 600e sitter ett batteri på 54 kWh och en motor på 115 kW (156 hk) som klarar sprinten 0 till 100 km/h på nio sekunder.

Men Abarth lär inte nödvändigt vässa till prestandan orimligt mycket. Det gjorde inte Abarth när man la beslag på 500e. Istället ligger fokus på tilltuffad design och en optimering av drivlinan för att ge en sportigare körkänsla.

Förväntningen är en minimalt vassare elmotor som ska korta ner sprinten 0 till 100 km/h med runt två sekunder, till sju sekunder. Till det adderas sedan lite större hjul, kraftfullare stötdämpare och större bromsar. Dessutom lär Abarth 600e också få sportiga sidokjolar, sportstolar och sportratt.

Förväntningen är att Abarth 600e kommer ha premiär under 2025. Ett år efter introduktion av Fiat 600e som är planerad till nästa år.

Abarth 500e fick ett artificiellt motorljud, det lär också 600e få. Så låter det motorljudet:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.