Ferraris första elbil kan kosta över 5,5 miljoner kronor

Pressbild: Ferraris första hybrid Ferrari SF90 Stradale.

Ferrari har i slutet på nästa år lovat att visa upp en helt eldriven Ferrari. Löftet från VD:n Benedetto Vigna är att den ska vara ”unik i alla avseenden”. Prislappen som följer med bilen kommer inte att vara direkt låg, uppger källor som Reuters citerar.

Enligt dessa kommer Ferraris första elbil med en prislapp på minst 500 000 euro, alltså i runda slängor 5,5 miljoner kronor. Priset inkluderar dock inte de personliga tillvalen som många av Ferraris kunder väljer att göra på bilarna. Modifikationer av denna typen brukar lägga till runt 15 till 20 procent på slutnotan. I genomsnitt kostar en Ferrari idag 3,9 miljoner kronor enligt företagets bokslut.

Ferrari håller just nu på att förbereda den fabrik i hemstaden Maranello där den eldrivna supertsportbilen ska byggas. Med den nya fabriken kommer Ferrari dessutom utöka sin produktionskapacitete rejält, det från dagens 14 000 till 20 000 om två år.

– Det finns en ökande efterfrågan där ute på Ferraris, och de har utrymme att möta en del av det utan att kompromissa med exklusiviteten, säger Fabio Caldato, fondrådgivare på AcomeA som äger Ferrari-aktier.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.