Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Ferrari kommer med elbil när tekniken är redo – minst fem år bort

Sportbilstillverkaren Ferrari har bitvis vacklat i frågan om elbilar. Tidigare i år patenterade man dock en eldriven Ferrari utan vidare information om när en första eldrivna Ferrari faktiskt kommer.

Patenten visar en fyrhjuldriven sportbil med plats för två personer med en motor till varje hjul. Men elbilen från Ferrari lär dröja. Till tidningen Autocar skriver man att tekniken behöver bli bättre innan det är dags för en eldriven Ferrari.

– Det finns konkurrenter som är redo att lansera eldrivna superbilar med ny teknik, men vi ser inte dem som något hot. Ferrari har sin nisch, säger Vd Enrico Galliera till Autocar.

– Kommer dessa eldrivna sportbilar intressera de som tittar på en Ferrari? Nej. Vi är säkra på att batteritekniken inte är tillräcklig för en eldriven Ferrari. Vi tror inte tekniken kommit ifatt de kommande fem åren får att nå kraven för en Ferrari, fortsätter han.

Enrico avslutar med: ”En elbil kommer först när den elektriska tekniken är utvecklad, till den nivå som kommer tillåta oss att tillverka en bil som passar vårt varumärke. Vi kommer inte tillverka en eldriven Ferrari bara för att.”Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

Volkswagens satsning på elbilen ID.3 och elektriska MEB-plattformen gick under arbetsnamnet Neo. Det hela började 2015 och var starten av en ny era, berättar...

Elbil

Konsumentorganisationen Elbil Sverige delar i samarbete med tidningen Elbilen i Sverige årligen ut en serie utmärkelser på temat eldrift. Priserna hyllar Årets Elbil, Årets...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons