Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Sportbilstillverkaren Ferrari har bitvis vacklat i frågan om elbilar. Tidigare i år patenterade man dock en eldriven Ferrari utan vidare information om när en första eldrivna Ferrari faktiskt kommer.

Patenten visar en fyrhjuldriven sportbil med plats för två personer med en motor till varje hjul. Men elbilen från Ferrari lär dröja. Till tidningen Autocar skriver man att tekniken behöver bli bättre innan det är dags för en eldriven Ferrari.

– Det finns konkurrenter som är redo att lansera eldrivna superbilar med ny teknik, men vi ser inte dem som något hot. Ferrari har sin nisch, säger Vd Enrico Galliera till Autocar.

– Kommer dessa eldrivna sportbilar intressera de som tittar på en Ferrari? Nej. Vi är säkra på att batteritekniken inte är tillräcklig för en eldriven Ferrari. Vi tror inte tekniken kommit ifatt de kommande fem åren får att nå kraven för en Ferrari, fortsätter han.

Enrico avslutar med: ”En elbil kommer först när den elektriska tekniken är utvecklad, till den nivå som kommer tillåta oss att tillverka en bil som passar vårt varumärke. Vi kommer inte tillverka en eldriven Ferrari bara för att.”