Ferrari inviger nya centrumet för elbilar

Nästa år lovar Ferrari att visa upp sin första elbil. Nu har man invigt en nybyggd del av fabriksområdet i Maranello kallad för e-building. Detta kommer bli centrumet för Ferraris eldrivna modeller i framtiden där sportbilstillverkare kommer att bygga motorer till elbilar och utveckla batterier. Men även förbränningsmotorer kommer byggas här.

– Den har blivit känt som e-building av olika anledningar, även om nyckelbokstaven är ”F”, som står för ”flexibilitet”. E-building handlar inte bara om ”elektrisk”. Den kommer att tillåta oss att lägga alla pusselbitarna så att hela forskningen och utvecklingen och tillverkningsprocessen blir optimal, förklarar Ferraris vd Benedetto Vigna.

Anläggningen som alltså stod klar nu i juni kommer snart att bli en ”livlig plats med hundratals anställda som genomför sina sysslor”. Det i namnet för ”evolution, miljön och energin”, skriver Ferrari.

– Byggnaden befinner sig för närvarande i ”ramp-up”-fasen, den lite märkliga halvtid som stora nya anläggningar måste utstå innan de får uppfylla sin fulla potential. Komplexa system som har varit i planeringen under många år ”felsöks”, kodrader som stöder infrastrukturen utjämnas, de glittrande antropomorfa robotarna förbereds för att utföra nya funktioner, skriver Ferrari.

I samband med premiären bekräftade återigen Ferrari att vi kommer att få se Ferraris första elbil nästa år. Konceptet och formatet har man lyckats hemlighålla väl och kommer att fortsätta göra under en tid framöver.

– Den bilens högspänningsbatterier, elmotorer och axlar kommer att tillverkas i den nya byggnaden, såväl som själva fordonet, försäkrar Benedetto Vigna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.