Ferrari gör snabba framsteg med sin första elbil

Pressbild: Ferraris första hybrid Ferrari SF90 Stradale.

Ferrari håller på att utveckla sin första elbil och passar nu på att berätta att man gör framsteg snabbare än väntat. Den italienska supersportbilstillverkaren förbereder sig för att presentera sin första el-Ferrari i slutet av 2025.

– Ferraris första helt elektriska projekt går som planerat men för vissa processer ligger vi till och med före schemat, meddelar VD Benedetto Vigna.

Ferrari-chefen fortsatte med att förklara att utvecklingen av elbilar ”fortsätter som planerat” och förtydligade att ”vi tog ett stort steg framåt under tredje kvartalet” i år. Ferrari bygger en ny fabrik för tillverkning av elbilar i Maranello i norra Italien. Det är även här som Ferrari har sitt huvudkontor.

Tidigare har Benedetto Vigna beskrivit hur Tesla var ett uppvaknande för Ferrari. Tesla är otroligt snabbfotade, något som imponerat och inspirerat Benedetto:

– Förr gick saker långsamt. Tesla skakade om branschen och accelererade processer och beslut. De var snabbare och smidigare, förklarade Benedetto tidigare i år.

Det mesta kring Ferraris första eldrivna sportbil är hemligt. Däremot har tidigare patent gett en indikation om en tvåsitsig elbil med fyra motorer. Ferrari vill också fånga upp motorljudet från elbilens elmotorer och förstärka det. Varje motor har helt enkelt en unik ”signatur” och det vill Ferrari lyfta fram.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.