Fem stjärnor till Mercedes EQE och BYD Atto 3 i Euro NCAP

Euro NCAP har satt två nya elbilar på prov med sina krocktester. Den första modellen är Mercedes EQE som får högsta betyget fem stjärnor. Den får dessutom den extra utmärkelsen ”Mycket bra” för sitt förarassistanssystem för motorvägskörning.

Förarassistanssystem är det första som bedöms av Euro NCAP där bilen säkert manövrerar till det långsammaste körfältet och sedan stannar om föraren inte svarar.

Resultatet i detalj visar att Mercedes EQE får 95% för skydd av vuxna, 91% för skydd av barn, 83% för skydd av oskyddade trafikanter och 81% till förarstödsystemen.

Den andra elbilen som är satt på prov är Sverigeaktuella BYD Atto 3. Även denna modellen får fem stjärnor. Euro NCAP noterar med glädje att de kinesiska tillverkarna nu tar säkerheten på allvar. I förra omgångens krocktester briljerade till exempelvis kinesiska Ora.

– Den budgetvänliga elbilen presterar bra i Euro NCAPs krocktester och är fullt utrustad med den senaste ADAS-tekniken, skriver Euro NCAP om BYD Atto 3.

Euro NCAP ger 91% för skydd av vuxna, 89% för skydd av barn, 69% för skydd av oskyddade trafikanter och 74% till förarstödsystemen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.