Fem nya elbilar att glädjas åt i år

I år kommer flera nya elbilar från flera tillverkare. En del av dessa bilarna kommer sticka ut i mängden av alla nya elbilar. Här listar vi fem nya elbilar att glädjas åt i år.

Bilarna vi listar här spelar i hela olika divisioner, både segmentmässigt men också prismässigt. Alla har sin roll i elektrifieringen av landets fordonspark.

Polestar 2

En av årets stora nyheter är Volvo-avknoppningen Polestar som lanserat elbilen Polestar 2. De första leveranserna av denna 5-dörras sedan ska ske till sommaren. Den är en uttalad utmanare till bland annat Tesla Model 3.

Prismässigt och prestandamässigt står den sig bra mot Tesla Model 3. Den kan säkert också locka flera Volvo-trogna kunder till eldrift som inte kan tänka sig köra amerikanskt.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

En av de största nyheterna i år är Volkswagen ID.3 som satsar helhjärtat på elbilar. Volkswagen ID.3 är första elbilen i en serie elbilar som ska elektrifiera hela Volkswagens utbud.

Volkswagen vill med ID.3 lansera en prisvärd elbil som kan rättfärdiga namnet ”folkbil”. Prismässigt ska ID.3 vara betydligt billigare att äga och köra en motsvarande bil med förbränningsmotor, hävdar Volkswagen.

Honda E

Till sommaren kommer elbilen Honda E. Elbilen ska bli stadsbons nya favoritbil. Imponerande svängradio och storstadsvänliga förarassistanssystem ska göra elbilen till din favorit i storstadspulsen.

Bilen är fylld med ny teknik och annorlunda lösningar vilket tar ut sin rätt på priset. Men för den trendiga som vill ha något som är mer än bara en bil är Honda E ett ställningstagande värd namnet. Tidigare i år provkörde vi Honda E – det kan du läsa om här.

Audi e-tron GT

En sportig nyhet från Audi är e-tron GT som ska ha produktionsstart i slutet av 2020. Elbilen blir en utmanare till Porsche Taycan. De båda bilarna ingår i samma koncern, så av naturliga skäl är synergierna många rent prestandamässigt.

Rent strategiskt

Ford Mustang Mach-E

Fords första elbil Mach-E kommer lanseras med full kraft i Europa till hösten. Elbilen som lanseras under prestandamärkningen Mustang kommer i flera utföranden med olika prestanda- och prisnivåer.

Ford kommer på grund av amerikanska miljöregler behöva prioritera lanseringen av elbilen i Europa före många stater i USA. Vi lär se en ordentlig lanseringkampanj från Ford under hösten. Dessutom får elbilen dragkrok och får dra 750 kg. Full tillräckligt för en vända till sortergården med trädgårdsavfallet i alla fall.

Fler elbilar kommer

Detta är såklart endast ett urval av årets elbilar. För dig som är nyfiken på fler elbilar som kommer under 2020 – spana in den här listan här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.