Facelift på gång till Peugeot e-2008 – kraftigare motor och större batteri

Peugeot planerar att visa upp en uppdaterad version av elbilen Peugeot e-2008 den 4 maj. Nyheterna förväntas vara små, men kommer sannolikt innebära en ny elmotor och nytt batteri. Den mindre elbilen Peugeot e-208 genomgick en liknande uppdatering inför detta året.

Sedan tidigare sitter det en motor på 100 kW (136 hk) i Peugeot e-2008. I samband med uppdateringen plockar Peugot in tekniken som sitter i koncernsyskonet Jeep Avenger.

Det skulle innebära en ny mer effektiv elmotor på 116 kW (156 hk) och en batteristorlek som ökar från 50 till 54 kWh. Med uppdateringen ökar räckvidden från 310 till 400 kilometer (WLTP).

Men för att vara helt säkra är det lämpligt att vänta in premiären nästa vecka. Helt säkert är i alla fall att Peugeot e-2008 får ett nytt emblem på bakluckan, det avslöjar teaserbilden ovanför.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.