Experten: Tesla Cybertruck kan behöva designas om för Europa

Teslas nyligen lanserade Cybertruck med sin kontroversiella design kan behöva designas om inför lanseringen i Europa. Det menar tyska experter vid institutet SGS-TÜV som arbetar med typgodkännande av personbilar. Bakom uttalandet ligger Stefan Teller chefsexpert på krocksäkerhet vid institutet, rapporterar tyska Automobilewoche.

Det europeiska regelverket för bilar skiljer sig åt mycket från det i USA. Framförallt betonar Stefan att stötfångare och motorhuv behöver kunna skydda både passagerare och fotgängare vid en kollision. Nu tycks det inte finnas någon deformationszon i traditionell mening.

Säkerhetschefens tolkning är att Cybertruck kan behöva designas om rejält i sin grundkonstruktion. Tesla gick redan vid lansering ut med att Cybertruck ska komma till Europa om två år. Om designteamet designat bilen med europeiska säkerhetskrav i åtanke återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.