Experten: Försäljningen av fossila bilar stannar av om två år – då kostar bensinen 35kr/liter

Ronny Svensson och Alrik Söderlind.

Alrik Söderlind från Alriks bilar har träffat tjänstebilsexperten Ronny Svensson. De pratar om försäljningen av elbilar, och mediarapporter om vikande försäljning. Men Ronny är helt övertygad om att elbilar är framtiden.

Ronny påpekar att det idag är elbilarna som är ifrågasätta i medierna, men imorgon kommer det vara diesel- och bensinbilarna. Elbilarna är en internationell företeelse, påminner han om.

Han beskriver visserligen hur exporterna på begagnade elbilar idag går på högvarv till följd av den låga kronan, vilket är något som i själva verket bevarar värdet på våra elbilar. Men det handlar inte bara om den ekonomiska faktorn, även krav på företag att hålla nere sina utsläpp kommer att bidra till att driva på elektrifieringen.

– Bensinen kommer att kosta 35 kronor om två år och värdefallet på bensinbilar och dieselbilar lär bli stort. Vad det beror på: Sverige måste hålla Parisavtalet, och då måste koldioxidutsläppen ner, säger Ronny i inslaget.

Hela inslaget kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.