Eways öppnar 154 laddplatser vid Väla köpcentrum idag

Pressbild: Eways

Laddoperatören Eways öppnar idag ett av landets största laddplatser vid köpcentrumet Väla strax utanför Helsingborg. Totalt rör det sig om 154 publika laddstolpar fördelade över parkeringsytorna.

Satsningen har varit möjlig genom det stöd Naturvårdsverket erbjuder för att stärka den publika laddinfrastrukturen i Sverige. Naturvårdsverket har gått in och täckt 40 procent av kostnaden.

– Det är fantastiskt glädjande att en stor aktör som Skandia Fastigheter och Väla är med och driver utvecklingen inom fossilfria persontransporter, speciellt vid en viktig knutpunkt som norra Helsingborg. Välas 154 laddplatser blir ett rejält tillskott till den befintliga laddinfrastrukturen, som idag består av drygt 12 500 publika laddpunkter i Sverige totalt sett, säger Jörgen Synning, regionchef på Eways.

Laddstationerna laddar med omkring fem mil per laddtimme genom 3-fas upp till 16A. Kostnaden är 2,25 kr/kWh med EasyPark eller laddkort. Som alternativ kan man Swisha för en laddsession till en fast kostnad om 50 kr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.