Evetta Openair är en liten eldriven roadster

Uppstickarna som vill bygga små elbilar inspirerade av BMW Isetta är många. Strax innan sommaren lanserade Microlino sin kompakta eldrivna tolkning av den klassiska modellen från 1955.

Tyska Electric Brands vill inte vara mycket sämre och håller därför på att utveckla Evetta. En av modellerna är en tolkning av en Isetta med öppet tak. Evetta Openair ska lanseras till 2023.

Openair har en maxhastighet på 90 km/h och har ett batteri på 18 kWh som ska ge ungefär 200 kilometer i räckvidd. Tillverkaren kommer att erbjuda en begränsad First Edition-upplaga om 999 exemplar. Riktpriset är satt till 33 333 euro i Tyskland.

Bland finesserna på OpenAir finns enpedalskörning, uppvärma stolar, Apple Carplay och Android Auto, farthållare, inbrottslarm och ett förbättrat sportchassi. Dessutom kommer den med ett tåligt textiltak för regniga dagar.

Svenska återförsäljare

Evetta har också varit flitiga i att redan nu knyta till sig ett nätverk av återförsäljare. Även i Sverige finns ett tiotal. Bland annat Attekviks, Olofsson Bil och Engströms Bil.

Evetta kommer också i två andra utföranden. Dels som en modell med tak som får namnet Prima. Grundpriset för den modellen är betydligt lägre 20 000 euro i Tyskland, men då är också utrustningsnivån lägre. Den tredje modellen är också en version med flak. Några prisuppgifter eller ytterligare detaljer om den finns inte idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.