Europas billigaste elbil Dacia Spring vässas med starkare motor

Europas billigaste elbil Dacia Spring har gjort succé nere på kontinenten. Den har ännu inte kommit till Sverige, och det är fortfarande oklart om den kommer att göra det.

Nu har i vilket fall modellen fått sig en uppdatering. I samband med motormässan i Bryssel visar Dacia upp ett nytt utrustningspaket som ger Spring nya tuffa designdetaljer. Dessutom introducerar Dacia en ny variant med en starkare motor.

Tillägget Extreme ger helt enkelt en serie tillägg i form av kopparfärgade kontrastfärger, både exteriört och interiört. Det ska lyfta fram detaljer i Spring som sidospeglarna, takrails, ventilationsutblås, dörrsidor och annat.

Nyheten med den större motorn kommer med Dacia Spring Electric 65. Motorn har en effekt på 48 kW (65 hk) och kommer göra Spring betydligt piggare.

Den tidigare mindre motorn på 33 kW (45hk) kommer också finnas kvar genom Dacia Spring Electric 45.

Kort räckvidd räcker

Dacia Spring Electric 65 kommer 220 kilometer på en full laddning. Det är tillräckligt för den genomsnittliga Spring-föraren som i snitt kör 31 kilometer om dagen med en snittfart på 26 km/h. Dacia berättar också att 75 procent av alla laddar sin Spring hemma, i genomsnitt 3,5 timmar per tillfälle.

På två år har Dacia Spring sålts i 100 000 exemplar. Spring förväntas bli, när alla siffror summerats, en av de mest vanliga privatköpta elbilarna under 2022. I Frankrike var det den mest sålda elbilen förra året, noterar Dacias marknadschef Xavier Martinet. I Frankrike kostar Dacia Spring från 22 500 euro, före subventioner.

– Ofta inköpt som hushållets andrabil har Spring blivit den viktigaste bilen under veckan för 90 procent av hushållets sysslor. Djärv och visionär, Spring är perfekt anpassad till sina kunders mobilitetsbehov, kommenterar Xavier Martinet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.