Europas billigare elbil Dacia Spring ska få en makeover

Dacia Spring med sin låga prislapp är en elbil som tagit södra Europa med storm. Men någon lansering i Sverige har det inte varit tal om. Det närmsta Dacia Spring officiellt har varit i Sverige är när Renault Sverige för två år sedan hade en testbil som rullade runt på vägarna.

Nu kommer den populära elbilen att få sig en uppdatering inför nästa år. Det handlar om att fräscha upp den, då den ”saknar lite moderniteter” berättar Dacias designchef David Durand för Autocar.

David tillägger att Spring måste få ett ”nytt uttryck för att mer visa på det elektriska skiftet”. Han förtydligar dock att ”grundreceptet är bra” och att några större utsvävningar inte är på tal. Det hela handlar bara om att bibehålla Spring som aktuell.

Dacia Spring ska fortsatt vara en kompakt suv, med lågt pris och fullt tillräckligt prestanda för att passa i städerna och förorterna. Stilmässigt kommer den ta del av ljussignaturer, hjuldesigner, färgalternativ och utrustningsnivåer som återfinns på Dacias nya modeller. Även interiört väntas nya Spring få ett lyft – med uppdaterad teknik och nya material.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.