Europapremiären av Kia e-Niro är här – Sverigepremiär i december

Pressbild: Kia

Den av många efterlängtade eldrivna crossovern Kia får en räckvidd på 485km, Sverigepremiären är i slutet av december. De första leveranserna kommer ske i början på nästa år. Nu visar Kia upp bilen för första gången i Europa, i samband med bilsalongen i Paris som öppnar den här veckan. Därmed har bilen haft sin Europapremiär, skriver Kia i ett pressmeddelande, och intresset är stort.

Med sin imponerande räckvidd på 485km ser många denna som den nya folkelbilen tillsammans med systerbolagets elbil Hyundai Kona Electric.

Till Sverige kommer endast modellen med det stora batteripaketet på 64 kWh. Ansluten till 100 kW-snabbladdare kan bilen laddas upp till 80 procent på 54 minuter. I Sverige kommer e-Niro får två utrustningsnivåer, standardutrustade Advance eller tillägget Advance Plus. Om de olika utrustningspaketen skriver Kia följande:

  • ”Kia e-Niro är standardutrustad med de senaste säkerhetssystemen, bland annat aktivt filövervakningssystem, adaptiv farthållare, trötthetsvarnare och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd. Standardutrustningen omfattar även komforthöjande finesser som nyckellöst system, 7-tums pekskärm med navigation, backkamera, Apple CarPlay™ och förberedelse för Android Auto™, samt delläderklädsel (artificiellt läder).”
  • ”Advance Plus är utrustad med bland annat dödavinkelnvarnare, eljusterbara framstolar, LED-huvudstrålkastare, helläderklädsel och ventilerade framstolar. Till Advance Plus erbjuds även Tech-paketet som innehåller JBL® ljudssystem, LED-interiörbelysning, 8-tums pekskärm med navigation, sollucka och trådlös mobilladdare.”

Bilen har 204 hästkrafter (150 kW), och gör 0-100 km/h å 7,8 sekunder. Priserna för den svenska marknaden är ännu inte fastställda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.