Europa går först – när Ford Mustang Mach-E lanseras i slutet på året

Pressbild: Ford

I slutet på förra året presenterade Ford sin elbil Mustang Mach-E. Redan vid lanseringen kunde Ford berätta att de svenska leveranserna kommer ske i slutet på detta året. Nu i samband med pågående Chicago Motor Show kommer det ännu mer spännande uppgifter om leveranserna kring den nya elbilen från Ford.

De första bilarna kommer nämligen att levereras till europeiska kunder. Anledningen är en ny lagstiftning som tillämpats i många amerikanska delstater som säger att tillverkare inte får sälja bilar om de inte redan säljer nollutsläppsbilar motsvarande en viss volym på andra marknader.

– För att möta upp sådana krav, kommer europeiska länder som Norge att bli först. Efter det kommer volymerna fördelas baserat på efterfrågan, säger Jason Mase, som arbetar med Fords elektrifiering till Mach-E Club.

Ford Mustang Mach-E kommer först lanseras i en topputrustad First Edition-version med fyrhjulsdrift, och ett batteri på 98,8 kWh som ska ge en räckvidd på upp till 540 km. Prestandamässigt ska den klara 0-100km/h på under 8 sekunder.

Nära inpå lanseringen följer fler variationer på elbilen. Bland annat en grundmodell som får lägre prestanda, men en längre räckvidd uppåt 600km. 2021 kommer också en GT-version som bland annat ska klara 0-100km/h på under fem sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.