EU vill se kortare avstånd mellan snabbladdarna inom unionen

EU vill se kortare avstånd mellan snabbladdarna utmed de större vägarna hos sina medlemsländer. I Sverige finns ett politiskt beslut om att det på sikt ska vara högst 10 mil mellan varje snabbladdare.

EU vill sänka det avståndet till sex mil. Målsättningen är att underlätta för resor inom unionen, och att nå klimatdelmålet med att minska utsläppen med 55 procent till 2030.

Förslaget väntar nu på att klubbas igenom. I en rapport betonar man vikten av ett sådant beslut. Avståndet mellan laddstolpar varierar stort mellan medlemmarna vilket försvårar för resor inom regionen.

Idag har endast sju medlemsländer tydliga planer framåt. Till 2025 vill man se totalt en miljon publika laddpunkter inom unionen, mot idag de drygt 250 000 publika destinations- och snabbladdarna som finns.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.