Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Ett skepp kommer lastat: Elbilen Kia EV6 är nu i Europa

I en video som Kia delar får vi se de första exemplaren av elbilen Kia EV6 rulla av ett lastfartyg i Drammen i Norge. Det markerar leveransstarten på europeisk mark för Kias första helt från grunden byggda elbil.

På Kias svenska webbplats står EV6 listad med preliminär leverans i november. Att de första bilarna nu anländer till Europa får vi se som ett gott tecken.

Kia EV6 kommer initialt i flera versioner. Instegsmodellen startar på 569 900 kronor, är bakhjulsdriven med 228 hästkrafter och en räckvidd på upp till 528 kilometer. Imponerande är snabbladdningen som ska kunna leverera 10 till 80 procent på 18 minuter.

Utöver instegsmodellen kommer också en fyrhjulsdriven variant med 325 hästkrafter och en räckvidd omkring 506 kilometer. Den också med preliminär första leverans i november. I slutet av nästa år kommer dessutom en Prestandamodell med 585 hästkrafter som ska klara 0 till 100 km/h på 3,5 sekunder.

Jag hade själv tillfälle att ta en titt på Kia EV6 tidigare i år i samband med en statisk pressvisning. Jag blev imponerande av den rymliga elbilen, med läckra och annorlunda designdetaljer som Kia tagit fram. Tekniken och prestandan ligger dessutom definitivt i den främre kanten.

Det ska bli intressant att se hur bilen mottas. Trots allt, Kias senaste elbil e-Niro är ändå Sveriges tredje mest vanliga elbil enligt sajten car.info.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons