Enligt lokala medier: Tesla tillbaka på 80 procent i Kina-fabriken

Till följd av lockdowns i Shanghai sattes bland annat produktionen i Teslas Shanghai-fabrik på paus i slutet av mars. Sedan dess har Tesla, SAIC Motor och andra viktiga ”nyckelföretag” kunna återstarta sina produktionslinor.

Staden har tagit fram en lista på 1188 företag som med tydliga rutiner kunnat starta sina verksamheter igen. Det rör sig om produktionsföretag främst inom tekniksektorn, fordonsindustrin, underleverantörer till dessa men också den viktiga medicinska sektorn.

Kinesiska tidningen Global Times skriver att företag som Tesla och SAIC Motor har kunnat återgå till 80 procent av sin kapacitet. Producenter av halvledare som SMIC och Hua Hong är tillbaka på över 90 procent av sin normala produktionstakt.

De anställda rör sig i ett slutet system. Genom ett digitalt passerkort med deras identitet, var de jobbar och hälsostatus åker de med transferbussar mellan hemmet och arbetsplatsen.

På samma sätt koordinerar man centralt och fraktar komponenter och färdiga produkter för att säkerställa att leveranskedjorna fungerar i båda riktningarna.

– Vi ökar ansträngningarna för att hjälpa företag att lösa svårigheter att återuppta produktionen, säger Zhang Hongtao, chefsingenjör vid Shanghai Economic and Information Technology Commission.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.